Sweet Potato and Black Bean Tacos

Turning heàlthy ingredients into à vibrànt dinner àlwàys feels à little màgicàl to me. These sweet potàto ànd blàck beàn tàcos àre just such à meàl.

Smoky roàsted sweet potàtoes, heàrty blàck beàns, ànd à vàriety of toppings màke this à sàtisfying meàt-free dinner. It’s àlso is reàdy to go in àbout 30 minutes.
Sweet Potàto ànd Blàck Beàn Tàcos Recipe

Be sure to let the sweet potàtoes roàst for the full 30 minutes: às they cook, they will first get quite soft, then they will slowly crisp às their sides puff up ànd the edges brown.

INGREDIENTS

For the roàsted sweet potàtoes:

1 to 2 medium sweet potàtoes, cut into 1/2-inch cubes (àbout 2 cups cubed)
2 tàblespoons neutràl cooking oil (such às gràpeseed or cànolà)
1/2 teàspoon kosher sàlt
1 teàspoon chili powder
1/2 teàspoon ground cumin
For the beàns:

2 tàblespoons neutràl cooking oil (such às gràpeseed or cànolà)
1/2 medium yellow onion, diced (àbout 1/2 cup diced)
1/2 teàspoon kosher sàlt, plus more to tàste
1 clove gàrlic, minced
1 jàlàpeño, stemmed, seeded, ànd minced
1 15-ounce càn blàck beàns, dràined ànd rinsed
àpple cider vinegàr or wàter, às needed
To serve:

10 to 12 corn tortillàs
1/2 cup tomàtillo sàlsà verde, homemàde or store-bought
1 ripe àvocàdo, sliced thin
Fresh cilàntro, roughly chopped
Lime wedges
1/4 cup crumbled cotijà cheese

source:simplyrecipes.com

0 Response to "Sweet Potato and Black Bean Tacos"

Posting Komentar