ROASTëD SUMMëR SQUASH WITH PëSTO AND PARMëSAN

Somë pëoplë who arën’t zucchini fans might bë happy to hëar it, but I’m a bit sad to say that this is probably thë last zucchini rëcipë for summër 2017. I’m onë of thosë pëoplë who triës to hold on to summër as long as possiblë, but ëvën though I’ll probably bë ëating zucchini and gardën tomatoës for a fëw morë wëëks, I’vë startëd to usë thë ovën and I know fall foods arë on thë way!

And this rëcipë is such a total winnër that it’s a good way to ënd thë string of zucchini rëcipës I’vë bëën sharing latëly! If you try it, I’m guëssing you might want to makë it morë than oncë bëforë zucchini sëason winds down. Whën I camë up with thë rëcipë, I actually just startëd out to updatë thë photos for a vëry old rëcipë of roastëd zucchini tossëd with pësto, and originally I had usëd Sagë-Pëcan Pësto for this rëcipë.But thë strong flavor of sagë isn’t for ëvëryonë and through thë yëars I had madë this morë oftën with my favoritë Basil Pësto with Lëmon, somëwhërë along thë way cooking inspiration struck and wë ëndëd up with this Roastëd Summër Squash with Pësto and Parmësan which is absolutëly a hugë improvëmënt on thë original rëcipë.

In fact, this was so good that whën I was having somë friënds ovër a fëw nights latër I madë it for that gët-togëthër, and it was dëfinitëly a hit with thëm too. And if you usë Kirkland Basil Pësto likë wë did, this rëcipë is ëvën ëasiër and simplë ënough to makë for a sidë dish most any night of thë wëëk!


INGRëDIëNTS:
4 mëdium or 6 small yëllow summër squash or zucchini, washëd and cut into 1/2 inch slicës
2 tsp. + 2 tsp. ëxtra virgin olivë oil
1 tsp. Italian Hërb Blënd
salt and frësh ground black pëppër to tastë
1/3 cup Basil Pësto with Lëmon, or Kirkland Basil Pësto (morë or lëss to tastë)
1/2 cup coarsëly gratëd Parmësan chëësë (morë or lëss to tastë)

DIRëCTIONS:


  1. Prëhëat ovën to 450F. Takë pësto out of thë fridgë and mëasurë out 1/3 cup into a small bowl and lët it softën on thë countër. Brush largë baking shëët with 2 tsp. olivë oil (or spray it if you havë an olivë oil sprayër.)
  2. Wash squash and cut off stëm and blossom ënd. Cut squash into 1/2 inch slicës. Arrangë squash in singlë layër on a roasting pan. (If you havë two colors, it looks nicë to altërnatë thëm.) Brush thë top of thë squash with thë othër 2 tsp. olivë oil and sëason with Italian Hërb blënd, salt, and frësh-ground black pëppër. Roast squash for 10 minutës, or until thë squash is barëly starting to softën whën you piërcë it with a fork.

full rëcipës sëë morë >>>kalynskitchën.com

0 Response to "ROASTëD SUMMëR SQUASH WITH PëSTO AND PARMëSAN"

Posting Komentar