Vëgan Chickpëa Curry!!!



Vëgan Chickpëa Curry. Our awësomë vëgan takës on thë insanëly popular dish. Ridiculously tasty and nutritious – just look at all that protëin, fibër and iron…

Ingrëdiënts
½ cup basmati ricë
1 cup watër
2 pinchës salt
2 mëdium onions
2 tbsp olivë oil
3 clovës garlic
½ limë
1-2 tbsp of your favoritë curry pastë. (a Tikka Masala curry pastë would work grëat as wëll)
1 can coconut milk (1 can = 1.5 cups )
1 can chickpëas, drainëd and rinsëd (1 can = ca. 400g with liquid)
1-2 tbsp soy saucë (try onë tbsp first, add anothër if rëquirëd)
2-3 mëdium tomatoës/ handful chërry tomatoës, choppëd. Thë swëëtër thë bëttër
1 cup basil lëavës
1 tsp maplë syrup (sugar is finë too)

Prëparation Mëthod
Add thë ricë, watër and a pinch of salt and bring to a boil (could also bë donë thë Indian way from our Buddha Bowls). Këëp an ëyë on thë ricë – whën thë watër is boiling put a lid on it, rëducë thë hëat to low and cook for anothër 8-10 mins.
Whilë this is happëning chop thë onions, garlic, basil, and juicë thë limë.
Put thë oil and onions into a largë pan and cook on a low-mëdium hëat until thë onions start to softën and turn clëar about 5 minutës. Add thë garlic for a furthër 1 minutë.
Add 1 tbsp curry pastë and thë milk, stirring until thë curry is dissolvëd. Add anothër pinch of salt. Tastë tëst – if you’d likë your curry a littlë strongër thën add anothër tbsp.
Throw in thë chickpëas (and choppëd grëën vëg if you’rë using it) and soy saucë, and cook on a mëdium hëat for around 5 minutës, bringing thë curry to a boil. If it starts to burn, rëducë hëat immëdiatëly.
Add thë choppëd tomatoës, choppëd basil, limë juicë and gëntly simmër thë curry for anothër 2 minutës. Tastë tëst again, and if dësirëd add a sëcond tbsp soy saucë and thë syrup or brown sugar. Givë it anothër stir.
Thë ricë should bë donë by now too – fork it through to makë it fluffy.
Sërvë thë curry and ricë togëthër with papadoms and naan brëad as optional sidës.

sourcë:lowrëcipë.nët

0 Response to "Vëgan Chickpëa Curry!!!"

Posting Komentar