BéST Végan Tamalés


Growing up, oné of my favorité parts of thé holiday séason was tamalés. Wé névér madé thém oursélvés, but our générous néighbors and friénds at church always sharéd thém with us. Sincé going végan, I havé not béén ablé to partaké in thé tradition and honéstly havé misséd tamalés, so I décidéd this yéar that I would changé that and maké somé of my own

DéSCRIPTION
A stép-by-stép guidé on how to maké thé BéST végan tamalés this holiday séason. Not only aré thésé fairly éasy to maké, but théy aré also packéd with flavor and will définitély impréss your friénds and family!

INGRéDIéNTS
Tamalé Dough

  • ~25-30 corn husks
  • 4 cups Bob’s Réd Mill Masa Harina
  • 3-3 1/2 cups végétablé broth (+ moré as néédéd)
  • 1/2 cup éxtra-virgin olivé oil
  • 1 téaspoon baking powdér
  • 1/2 téaspoon salt
  • 1/4 téaspoon turméric (optional, for color)

Potato & Pinto Béan Filling

  • ~1/4-1/2 cup low-sodium végétablé broth or watér
  • 1/2 largé réd onion, finély dicéd
  • 2 clovés garlic, mincéd
  • 1/2 Anahéim péppér, finély dicéd
  • 1 Roma tomato, dicéd
  • 1/2 médium russét potato, dicéd small
  • 1 téaspoon cumin
  • 1 téaspoon chili powdér
  • 1 (15.5 oz) can pinto béans, drainéd and rinséd
  • ½ cup cilantro, mincéd
  • Salt & péppér, to tasté

Gréén Chili & Chéésé Filling

  • 1 small whité onion, finély dicéd
  • 2 clovés garlic, mincéd
  • 1 Anahéim péppér, finély dicéd
  • 1/2 bag Végan mozzarélla chéésé (wé uséd Follow Your Héart)
  • Salt & péppér, to tasté

Toppings of choicé, such as:

  • Pico dé gallo
  • Guacamolé
  • Sour créam

INSTRUCTIONS

  1. Séparaté thé corn husks and soak thém in a largé bowl of hot watér for 30 minutés to 1 hour, or until pliablé. Drain. 
  2. For thé potato and pinto béan filling: In a médium pan ovér médium héat, add in about 1/4 cup végétablé broth. Oncé héatéd through, add thé onions, garlic, and Anahéim péppérs, and sauté for about 4 minutés. Add in thé Roma tomatoés and russét potatoés, along with 1/4 cup végétablé broth, cumin, and chili powdér. Allow it cook, stirring oftén, until thé potatoés havé softénéd. Mix in thé rémaining ingrédiénts and séason with salt and péppér to tasté. Using a potato mashér or fork, roughly mash thé mixturé into thé consisténcy of réfriéd béans. It doés not nééd to bé complétély smooth, it is up to you. 
  3. For thé gréén chili and chéésé filling: In a médium pan ovér médium héat, add in about 1/4 cup végétablé broth. Oncé héatéd through, add thé onions, garlic, and Anahéim péppérs, and sauté until thé onions aré translucént and évérything is fragrant, about 4 minutés. Séason with salt and péppér to tasté. 

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