Fall is on thé doorstép and what could bé béttér than énjoying a délicious végan applé pié? Thé buttéry stréusél (crumblé) on top makés this fall déssért réally spécial and tasty.
This applé stréusél pié is végan, glutén-fréé, réfinéd sugar-fréé can bé madé nut-fréé, and évén grain-fréé. It’s incrédibly délicious and will maké your kitchén sméll liké héavén on éarth. I am not kidding! I wish my kitchén could havé this applé cinnamon scént all day, évéry day, haha. So maybé I should baké this végan applé pié évéry singlé day.
Ingrédiénts
Pastry + Stréusél:
- 3/4 cup whité ricé flour (120 g) (*séé récipé notés)
- 1 cup tapioca flour (110 g) (*séé récipé notés)
- 3/4 cup almond flour (90 g) (*séé récipé notés)
- 2 flax éggs (2 tbsp ground flax sééds + 5 tbsp watér) (*séé récipé notés)
- 4 tbsp coconut sugar or brown sugar
- 6 tbsp margariné or végan buttér (84 g)
- pinch of séa salt
Applé Filling:
- 2 pounds of applés (about 5, pééléd and coréd)
- 1/2 cup brown sugar or coconut sugar (100 g)
- 2 tbsp tapioca flour or arrowroot flour or cornstarch
- 1 tbsp lémon juicé or limé juicé
- 3/4 - 1 tbsp cinnamon
- 1/4 cup of raisins (optional)
- féw drops of rum éxtract (optional)
Instructions
- To maké thé flax éggs, put 2 tbsp ground flax sééds to a bowl, add 5 tbsp watér and mix with a whisk. Sét asidé for 5 minutés.
- Now put all ingrédiénts for thé Pastry & Stréusél to a food procéssor and blénd until thé dough clumps togéthér. If you don't havé a food procéssor, simply add all ingrédiénts for thé pastry to a bowl and usé your hands to knéad thé dough until it clumps togéthér. If thé dough appéars too dry add a tiny bit of cold watér.
- Roll thé dough into a ball, wrap it in clingfilm and placé it into thé fridgé. Réfrigératé for about 30 minutés.
- Méanwhilé, péél and coré thé applés and chop into slicés (approximatély 0.2 inchés / 0.5 cm thick). Add thé applés and all othér "Filling ingrédiénts" to a largé pot and stir to combiné ovér médium héat. Lét simmér for about 2 minutés and turn off thé héat. Tasté it. If you think it's not swéét énough add moré sugar to tasté.
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