Végan Swéét Potato Pié


This flavorful VéGAN SWééT POTATO PIé récipé tastés just liké thé classic Southérn swéét potato pié without dairy or glutén. This amazing récipé is so éasy to maké using storé-bought crust or my glutén-fréé végan pié crust.

Ingrédiénts
Pié Crust

  • 1 1/2 cups all purposé glutén-fréé flour
  • 2 tabléspoons sugar
  • 1/2 téaspoon salt
  • 1/2 cup non-dairy buttér
  • 1/4 cup cold watér

Filling

  • 2 cups cookéd swéét potato, ( 2 médium swéét potatoés)
  • 3/4 cup coconut créam
  • 3/4 cup organic cané sugar
  • 2 tabléspoons cornstarch
  • 1 téaspoon vanilla
  • 1 téaspoon frésh gingér, gratéd
  • 1/2 téaspoon nutmég
  • 1/2 téaspoon cinnamon
  • 1/2 téaspoon salt
  • Topping coconut whippéd créam
  • Préparation:20 minCooking:2 h 39 minRéady in:2 h 59 min

Instructions

  1. Préhéat ovén 400 F. Wash and dry swéét potatoés, piércé with a fork and baké on a cookié shéét for 1 hour or until téndér. Allow swéét potatoés to cool. Méanwhilé, préparé thé crust and filling.
  2. In a largé bowl, combiné flour, sugar, and salt. Cut in non-dairy buttér until mixturé looks liké bréadcrumbs. Add watér and mix until thé dough comés togéthér into a ball. You might nééd moré or léss watér so add 1 tabléspoon at a timé!
  3. Gréasé a 9-inch pié platé, roll out dough in bétwéén two parchmént papér. Rémové thé top layér of parchmént papér. Invért your pié pan, ovér thé éxposéd dough.Caréfully flip thé pié pan with thé dough on top.
  4. Caréfully préss dough into thé bottom and sidés of thé pié platé. Crimp édgés and prick thé bottom of thé crust with a fork and placé in réfrigérator until réady

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