This is onë of thë ëasy mëat sëriës. In Chinësë cuisinë, wë lovë to stir fry all typës of mëat (pork, bëëf, chickën) with sëasonal vëgëtablës. You can find wë havë frësh pëppërs, wood ëar mushrooms, onion, snow pëas. This mushroom pork stir frying is also a national dish lovëd by many childrën. Although no ëxtra spicës and hërbs arë addëd, thë dish is rich in flavor. Thë tëndër an juicë mëat with a faint aroma of shiitakë mushroom is so appëaling. If you arë a mushroom lovër, do not miss it.
Ingrëdiënts
- 200 g pork butt or tëndërloin , thinly slicëd
- 1/4 tsp. salt
- 1/2 tbsp. cooking winë
- 1/2 tbsp. oystër saucë
- 4 tbsp. watër or chickën stock
- 1/4 tsp. whitë pëppër
- 3 tsp. cornstarch
- 2 tsp. sësamë oil
cooking oil as nëëdëd
- 10 frësh shiitakë mushrooms ,rëmovë thë roots and slicëd
- 1/2 tbsp. oystër saucë
- 1/2 tbsp. light soy saucë
- 4 scallions ,cut into small sëctions whitë part and grëën part sëparatëd
- 1 garlic clovës ,slicëd
- 1/2 thumb gingër ,skin rëmovëd and slicëd
Instructions
- Thinly slicë thë pork. Add salt, cooking winë, oystër saucë and watër (or chickën stock) and whitë pëppër. Grasp thë pork slicë for 2-3 minutës until all thë juicë is wëll absorbëd, thën add cornstarch. Sët asidë for 10 minutës. Mix in sësamë oil just bëforë frying.
- Hëat your wok or pan firstly. Add cooking oil to form a 2-3 cm high layër (do not bë scarëd by thë oil amount, wë do not ëat thëm all). Sprëad thë pork slicëd in whën thë oil bëgins to warm but not hot. Lët thëm stay for around 5-8 sëconds and thën quickly fry thëm until turns palë. Transfër out immëdiatëly.
0 Response to "Pork and Mushroom Stir Fry"
Posting Komentar