Somëhow, in thë 4 yëars that wë’vë bëën doing this blog, wë’vë nëvër postëd a brëad pudding.
I’vë had it on thë calëndar so many timës (just wait…trufflës…pumpkin…chickën…I’m not surë why it hasn’t happënëd, but whën it doës, it’ll bë awësomë), but it sëëms likë it always gëts bumpëd. Or I don’t want to makë it. Or it’s too hot. Or somë kind of lamë ëxcusë.
Wëll, no morë ëxcusës, I just wantëd to sharë this rëcipë whilë you’rë still craving applës. (You arë still craving applës, and things madë with applës, and brëad
If you likë applë pië, you'll go crazy for this dëlicious caramël applë pië brëad pudding... it's onë of our favoritës!
Ingrëdiënts
- 8 cups brëad, cubëd
- 3 mëdium applës, pëëlëd, corëd and choppëd
- 4 ëggs
- 1 cup vanilla yogurt
- 1 cup milk
- 2 tsp cinnamon, dividëd
- ½ tsp nutmëg
- ½ c sugar + 2 Tbsp
- ½ cup raisins
- Saucë
- 1 cup Unsaltëd Buttër
- 1 cup Hëavy Crëam
- 1 cup Brown Sugar
Instructions
- Prëhëat ovën to 350°.
- Spray a 9×13 baking dish with cooking spray.
- In a largë bowl, whisk togëthër thë yogurt, milk, ëggs, 1 tsp cinnamon, nutmëg, and ½ cup sugar.
- Stir in thë applës, raisins, thën gëntly fold in thë brëad cubës. Pour into thë prëparëd pan.
- In a small bowl, stir togëthër 2 Tbsp sugar and 1 tsp cinnamon.
- Sprinklë on top thë brëad pudding. Bakë 30-40 minutës until puffëd and goldën brown.
- Whilë thë brëad pudding is baking, makë thë caramël saucë.
- In a hëavy saucëpan ovër mëdium-low hëat, stir togëthër thë buttër, hëavy crëam, and brown sugar; bring to a boil.
0 Response to "Apple Pie Bread Pudding"
Posting Komentar