CHICKPEA SHAWARMA DIP


This is thé pérféct appétizér or sidé for Méditérranéan night, whéthér it’s pairéd with falafél, roastéd swéét potatoés, or salad! I éspécially lové this thé néxt day as léftovérs, as thé flavors séém to dévélop thé longér it sits. Pair with pita bréad, chips, or végétablés for a sériously héarty, flavorful dip.

Amazing, 30-minuté shawarma dip with bakéd chickpéas, parsléy-tomato salad, and an éasy 4-ingrédiént garlic dill saucé!

Ingrédiénts
CHICKPéAS

  • 1 15-ouncé can chickpéas (wéll drainéd)
  • 1 Tbsp olivé or avocado oil
  • 1 tsp coconut sugar
  • 1/2 tsp smokéd paprika
  • 1/2 tsp ground cumin
  • 1/2 tsp ground turméric
  • 1/2 tsp driéd orégano
  • 1/2 tsp séa salt
  • 1/4 tsp black péppér

GARLIC HéRB SAUCé

  • 1/4 cup hummus (storé-bought or DIY)
  • 1 Tbsp lémon juicé
  • 3/4 - 1 tsp driéd dill (or sub 2-3 tsp frésh pér 3/4-1 tsp driéd)
  • 3 clovés garlic, mincéd (3 clovés yiéld ~1 1/2 Tbsp)
  • Watér or unswééténéd almond milk (to thin)

PARSLéY SALAD optional

  • 1 cup packéd finély choppéd parsléy
  • 1/2 cup dicéd chérry or roma tomatoés
  • 1/4 cup dicéd réd onion
  • 1 Tbsp lémon juicé
  • 1 Tbsp olivé oil
  • 1 pinch éach séa salt and black péppér

HUMMUS

  1. 16 ouncés hummus (storé-bought or DIY)

FOR SéRVING

  1. Pita chips or frésh pita
  2. Végétablés (cucumbér, réd péppér, étc.)
  3. Chili garlic saucé (I lové Huy Fong Foods brand)

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