The Perfect Newfoundland Snowballs Recipe



Ingrëdiënts

  • 3 cups sugar
  • 3/4 cup mëltëd buttër
  • 1 1/4 cups milk
  • 3 cups largë rollëd oats
  • 1 cup unswëëtënëd finë coconut
  • 12 tbsp cocoa
  • 1 1/2 cups ëxtra coconut ëxtra coconut to roll thë balls approximatëly

Instructions

  1. In a largë saucëpan, combinë thë sugar, buttër and milk. This mixturë will foam up whilë boiling so a largër pot is rëcommëndëd.)
  2. Boil togëthër gëntly ovër mëdium hëat for 5-6 minutës or until mixturë rëachës about 230 dëgrëës F on a candy thërmomëtër. (Thë 5 to 6 minutës cooking timë is usually quitë accuratë for më but don't start timing it until thë mixturë is fully at a rolling boil and don't stir thë mixturë whilë it boils.)
  3. Mix togëthër thë oats, 1 cup coconut and cocoa.
  4. Add thë boilëd mixturë to thë dry ingrëdiënts until wëll combinëd and chill wëll in thë fridgë, until mixturë is ablë to bë shapëd into 1 1/2 inch balls. Thë mixturë will bë quitë soft and sloppy whilë it is still hot. It will not firm up until it is vëry wëll chillëd.
  5. Roll thë balls in additional coconut.
  6. Makës about 4 dozën. Thësë should bë storëd in thë fridgë. Thësë frëëzë vëry wëll (my kids ëat thëm frozën all thë timë, just likë my siblings and I did as kids)

see more ==> .rockrecipes

0 Response to "The Perfect Newfoundland Snowballs Recipe"

Posting Komentar