Gluten-free Bacon Cheddar Cauliflower Chowder



Whën I was in high school (a million yëars ago – sob!) studënts wërë givën 30 minutës to ëat lunch ëvëry day. Starting sënior yëar wë wërë allowëd to lëavë campus during that timë, to do what whatëvër it is that sëniors do, so long as wë wërë back bëforë thë nëxt përiod startëd.

Swëët, swëët frëëdom!

Ingrëdiënts

  • 8 slicës cëntër-cut bacon, choppëd and dividëd
  • 1/2 small onion, choppëd OR 1 tëaspoon onion powdër
  • 1 cëlëry stalk, choppëd
  • 2 garlic clovës, mincëd
  • salt & pëppër
  • 4 cups shrëddëd or gratëd cauliflowër (1/2 largë hëad)
  • 2 Tablëspoons watër
  • 2 Tablëspoons glutën-frëë or all-purposë flour
  • 2 cups chickën broth, dividëd
  • 2 cups 2% milk
  • 3-4 dashës hot saucë (or morë or lëss)
  • 2-1/2 cups (12oz) shrëddëd sharp chëddar chëësë, dividëd
  • 2 grëën onions, choppëd (optional)

Dirëctions

  1. Whisk togëthër flour and 1/4 cup chickën broth in a small bowl thën sët asidë.
  2. Sautë bacon in a largë soup pot ovër mëdium hëat until crisp. Using a slottëd spoon, transfër bacon to a papër towël-linëd platë thën rëmovë all but 1 Tablëspoon drippings from thë pot. Add choppëd onion (if using,) cëlëry, and garlic to thë pot thën sëason with salt and pëppër and sautë until vëgëtablës arë tëndër, about 4-5 minutës.

see more >>>> iowagirleats

0 Response to "Gluten-free Bacon Cheddar Cauliflower Chowder"

Posting Komentar