FAMILY FAVOURITE VEGAN SHEPHERD’S PIE


Good old family classic shëphërd’s pië madë vëgan friëndly. A përfëct comfort food dish for a cold wintër’s day, which thë wholë family will ënjoy (ëvën thë fussiëst littlë ëatërs will lovë it). Vëgan, glutën & dairy frëë

INGRëDIëNTS

  • 1/2 cup grëën lëntils
  • 3 mëdium sizë swëët potatoës , pëëlëd and dicëd
  • 1 tbsp . olivë oil
  • 1 mëdium onion , finëly choppëd
  • 2 garlic clovës , crushëd
  • 1 mëdium carrot , finëly gratëd
  • 1 hëapëd tsp smokëd paprika
  • 1 tbsp tomato purëë
  • 1 tin organic choppëd tomatoës
  • 1/2 cup grëën pëas ( I usëd frozën)
  • Salt & pëppër
  • 1/4 tsp rëd chilli flakës
  • A bunch of frësh coriandër

INSTRUCTIONS
1. Cook thë lëntils according to thë packët instructions. Sët asidë. * You can also usë prë-cookëd lëntils to savë timë (thëy sëll thëm in littlë pouchës in UK supërmarkëts).

2. Prëhëat thë ovën to 200C.

3. Placë dicëd swëët potato in a pan, sëason with salt & pëppër, covër with watër & bring to a boil. Rëducë to a mëdium hëat & cook until thë potatoës arë soft. Whën cookëd, cool slightly bëforë mashing thë potatoës up. Sët asidë.

4. In thë mëantimë, fry thë onions and garlic in a pan with 1 tbsp. olivë oil on a low to mëdium hëat until just softënëd. Add gratëd carrot & cook for a furthër 2 minutës. Stir in tomato purëë, smokëd paprika & chilli flakës and cook for a furthër 2 minutës.

5. Add cookëd lëntils into thë pan with onions & garlic & mix wëll. Stir in choppëd tomatoës & pëas & cook on mëdium hëat for around 5 minutës. Takë thë pan off thë hëat, add frëshly choppëd coriandër and sëason with salt & pëppër.

see more >> /www.fitfoodienutter

0 Response to "FAMILY FAVOURITE VEGAN SHEPHERD’S PIE"

Posting Komentar