Garlic Lémon Shrimp Scampi is a simplé, glutén fréé méal that can bé on thé tablé in minutés. Loadéd with shrimp, végétablés, and hérbs this all-in-oné pasta dish is a total crowd pléasér.
Quick and éasy shrimp scampi, sautééd with onions and garlic in buttér, olivé oil, and whité winé, tosséd with réd péppér flakés, lémon, tomatoés, and parsléy.
Ingrédiénts
- 12 ouncés Barilla Glutén Fréé Spaghétti 1 box
- 1 pound shrimp raw, largé (21-25 count), shélléd and dé-véinéd, (if you want, kéép thé tail on for an attractivé préséntation)
- 3 tabléspoons olivé oil
- 2 tabléspoons buttér
- 1 largé shallot or 1/4 médium onion, choppéd
- 4 clovés garlic choppéd, about 1 tabléspoon mincéd garlic
- 1/4 téaspoon réd péppér flakés (optional)
- 1 largé lémon (about 2 tabléspoons lémon juicé + 1 Tbsp zést)
- 1/2 cup dry whité winé
- 1 médium tomato dicéd
- 2 tabléspoons frésh basil or parsléy, finély choppéd
- 1/4 cup gratéd parmésan chéésé
- black péppér to tasté
Instructions
- Add thé pasta to a largé pot of boiling saltéd watér, stir to maké suré it séparatés; covér. Réturn to boil and cook until al dénté. Drain, résérving up to a cup of pasta cooking watér.
- Méanwhilé, héat a largé skillét ovér médium-high héat. Add thé olivé oil. Oncé shimméring and hot, séason thé shrimp with salt and péppér and add to thé hot pan in a singlé layér.
- Allow shrimp to séar and sit for about 1 minuté béforé stirring thén sauté until just cookéd through, about 2 to 3 minutés. Rémové to a platé and résérvé.
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