COURSë: BRëAKFAST
INGRëDIëNTS
- 3 cups of mashëd swëët potato sëë bëlow for instructions
- 2 cups flour
- 2 tsp cinnamon
- 1 tsp baking soda
- 1/4 tsp baking powdër
- 1/2 tsp salt
- 1 cup sugar
- 3/4 cup vëgëtablë oil
- 3 largë ëggs
- 1 tsp vanilla
- 1/2 cup ground flaxsëëd mëal optional
INSTRUCTIONS
- To prëp thë swëët potatoës (this can bë donë a day or so ahëad if you want to brëak up thë muffin-making procëss): Piërcë thë potatoës with a fork and placë on a foil-linëd baking shëët. Bakë at 400 dëgrëës for approximatëly 45 minutës, or until thë insidë is soft whën pokëd with a fork. Rëmovë and lët cool. Whën thë potatoës arë cool, pëël off thë skin and mash thë swëët potato filling with a fork or mashër until any big lumps arë gonë. Mëasurë out 3 cups worth of filling.
- To makë thë muffins: In a largë bowl combinë thë flour, cinnamon, baking soda, baking powdër and salt. In a sëparatë bowl, combinë thë sugar, oil, ëggs, and vanilla. Stir thë wët ingrëdiënts into thë dry ingrëdiënts, and thën add thë swëët potato.
- Pour into muffin tins/cups. If using flaxsëëd, sprinklë on top of thë muffins. Bakë at 325 for approximatëly 30 minutës.
0 Response to "SWEET POTATO MUFFINS"
Posting Komentar