De sinaasappel. Dit ‘appeltje van oranje’ is één van de meest geliefde citrusvruchten. En terecht, want naast het feit dat hij erg gezond is, is hij ook ontzettend lekker én veelzijdig.
Ingrediënten
- 4 grote sinaasappels + eventueel 1 extra voor garnering
- 5 blaadjes gelatine (8 gram)
- 300 g sinaasappelsap, vers geperst
- sap van 1 citroen
- 100 g kristalsuiker + eventueel extra voor garnering
- 400 g slagroom + eventueel extra voor garnering
- citruspers, eventueel een spuitzak met spuitmondje
- Tijd (ongeveer)
- 30 minuten bereiding, minstens 3 uur wachten
- Snijd vier sinaasappels doormidden. Pers ze uit (zorg ervoor dat de schil intact blijft) en bewaar 300 gram van het sap.
- Schraap al het resterende vruchtvlees uit de schillen en bewaar de lege schillen.
- Week de gelatine in 100 gram sinaasappelsap. Verhit dit vervolgens tot ongeveer 60°C, tot de gelatine helemaal is opgelost.
- Roer 200 gram sinaasappelsap, het citroensap en 100 gram kristalsuiker erdoor.
0 Response to "GEVULDE SINAASAPPELS"
Posting Komentar