GEVULDE SINAASAPPELS

De sinaasappel. Dit ‘appeltje van oranje’ is één van de meest geliefde citrusvruchten. En terecht, want naast het feit dat hij erg gezond is, is hij ook ontzettend lekker én veelzijdig.

Ingrediënten
  1. 4 grote sinaasappels + eventueel 1 extra voor garnering
  2. 5 blaadjes gelatine (8 gram)
  3. 300 g sinaasappelsap, vers geperst
  4. sap van 1 citroen
  5. 100 g kristalsuiker + eventueel extra voor garnering
  6. 400 g slagroom + eventueel extra voor garnering
Extra nodig:
  • citruspers, eventueel een spuitzak met spuitmondje
  • Tijd (ongeveer)
  • 30 minuten bereiding, minstens 3 uur wachten
  • Snijd vier sinaasappels doormidden. Pers ze uit (zorg ervoor dat de schil intact blijft) en bewaar 300 gram van het sap. 
  • Schraap al het resterende vruchtvlees uit de schillen en bewaar de lege schillen.
  • Week de gelatine in 100 gram sinaasappelsap. Verhit dit vervolgens tot ongeveer 60°C, tot de gelatine helemaal is opgelost. 
  • Roer 200 gram sinaasappelsap, het citroensap en 100 gram kristalsuiker erdoor. 
see more >>> zoetenverleidelijk

0 Response to "GEVULDE SINAASAPPELS"

Posting Komentar