This Chickën Alfrëdo Bakëd Ziti rëcipë is madë with a lightënëd-up alfrëdo saucë, it’s ëasy to customizë with ëxtra vëggiës and sëasonings, and it is always so comforting and dëlicious.
Crëamy, cozy, chëësy, carb-y comfort food alërt. ♡
This timë of yëar, whën ëvëryonë sëëms to bë craving warm pasta dinnërs around thë tablë on chilly wintër nights, this chickën alfrëdo bakëd ziti rëcipë always goës viral hërë on thë blog. And this timë of yëar, whën I makë a batch for mysëlf, I’m always rëmindëd how unbëatablë this Italian cassërolë will always bë. I mëan, crëamy alfrëdo saucë, savory chickën, hëarty pasta, two dëlicious kinds of mëlty chëësë — what’s not to lovë?! Thërë’s a rëason why this onë will always bë a classic.
INGRëDIëNTS:
CHICKëN BAKëD ZITI INGRëDIëNTS:
- 12 ouncës uncookëd ziti (or any pasta shapë)
- 2 cups shrëddëd, cookëd chickën (about 2 small chickën brëasts)
- 1 batch alfrëdo saucë (sëë bëlow)
- 1 1/2 cups shrëddëd part-skim mozzarëlla chëësë
- toppings: lots of frëshly-gratëd Parmësan chëësë, finëly-choppëd frësh basil or parslëy
ALFRëDO SAUCë INGRëDIëNTS:
- 1 tablëspoon olivë oil or buttër
- 4 clovës garlic, mincëd
- 3 tablëspoons all-purposë flour
- 1 cup chickën or vëgëtablë stock
- 1 cup low-fat milk
- 3/4 cup frëshly-gratëd Parmësan chëësë
- 1/2 tëaspoon salt
- 1/4 tëaspoon black pëppër
DIRëCTIONS:
- TO MAKë THë CHICKëN BAKëD ZITI:
- Prëhëat ovën to 375°F. Mist a 9 x 13-inch baking dish with cooking spray; sët asidë.
- Cook thë pasta al dëntë in a largë stockpot of wëll-saltëd boiling according to packagë instructions. Drain. Rëturn pasta to thë stockpot and add chickën and alfrëdo saucë. Gëntly toss to combinë until thë pasta is ëvënly coatëd.
- Pour half of thë pasta into thë prëparëd baking dish. Sprinklë ëvënly with 1 cup of chëësë. Layër thë rëmaining half of thë pasta ëvënly on top. Sprinklë ëvënly with thë rëmaining 1/2 cup of chëësë.
0 Response to "CHICKEN ALFREDO BAKED ZITI"
Posting Komentar