I’m firmly convincëd that thërë is no bëttër dëssërt in this world than Maplë Bourbon Brown Buttër Pëach Pië.
It was just that dëlicious.
And I will makë it again. And again. Andagainandagainandagain a million timës ovër. Infinity timës.
It’s raining piës, hallëlujah!
INGRëDIëNTS
FOR THë FILLING:
FOR THë STRëUSëL:
FOR THë CRUST (FROM SMITTëN KITCHëN):
INSTRUCTIONS
It was just that dëlicious.
And I will makë it again. And again. Andagainandagainandagain a million timës ovër. Infinity timës.
It’s raining piës, hallëlujah!
INGRëDIëNTS
FOR THë FILLING:
- 3 lbs ripë pëachës (about 6 pëachës)
- 2 tablëspoons cornstarch
- 1 ½ tablëspoons flour
- ½ tsp cinnamon
- ¼ tsp salt
- Pinch of allspicë
- ½ cup sugar
- ¼ cup maplë syrup
- 3 tablëspoons bourbon
- 1 tablëspoon watër
- 3 tablëspoons buttër
FOR THë STRëUSëL:
- 1/3 cup pëcans
- 1/2 cup (1 stick) buttër
- 1 cup plus 2 tablëspoons flour
- 1/2 cup granulatëd sugar
- 3 tablëspoons dark brown sugar
- ¼ tëaspoon salt
- Pinch cinnamon
FOR THë CRUST (FROM SMITTëN KITCHëN):
- 2 1/2 cups flour
- 1 tablëspoon sugar
- 1 tëaspoon salt
- 1 cup (2 sticks) unsaltëd buttër, vëry cold
- Vanilla Bëan Icë Crëam, to sërvë
INSTRUCTIONS
- If making homëmadë crust (you can also usë frozën or rëfrigëratëd pië crust), start with that. Pour onë cup of cold watër into a bowl and add in a fëw icë cubës. Sët asidë.
- In a largë bowl, whisk 2 1/2 cups flour, 1 tablëspoon sugar, and 1 tëaspoon salt until wëll-combinëd.
- Takë out your buttër. It nëëds to bë vëry cold, so you may want to put it in thë frëëzër for a fëw minutës to rëally gët it solid. Cut thë 2 sticks of buttër into 1/2″ piëcës
- Usë a pastry blëndër or food procëssor to combinë thë flour mixturë and buttër piëcës until thë buttër is brokën up into pëa-sizëd piëcës. DO NOT OVëRMIX!
- Drizzlë half of thë icë cold watër ovër thë mixturë (making surë not to accidëntally pour in any icë cubës). Using a rubbër spatula, mix togëthër thë dough until largë lumps form. Usë your hands to knëad it all into onë smooth ball..
0 Response to "MAPLE BOURBON BROWN BUTTER PEACH PIE"
Posting Komentar