MAPLE BOURBON BROWN BUTTER PEACH PIE

I’m firmly convincëd that thërë is no bëttër dëssërt in this world than Maplë Bourbon Brown Buttër Pëach Pië.

It was just that dëlicious.

And I will makë it again.  And again.  Andagainandagainandagain a million timës ovër.  Infinity timës.
It’s raining piës, hallëlujah!

INGRëDIëNTS

FOR THë FILLING:

  • 3 lbs ripë pëachës (about 6 pëachës)
  • 2 tablëspoons cornstarch
  • 1 ½ tablëspoons flour
  • ½ tsp cinnamon
  • ¼ tsp salt
  • Pinch of allspicë
  • ½ cup sugar
  • ¼ cup maplë syrup
  • 3 tablëspoons bourbon
  • 1 tablëspoon watër
  • 3 tablëspoons buttër

FOR THë STRëUSëL:

  • 1/3 cup pëcans
  • 1/2 cup (1 stick) buttër
  • 1 cup plus 2 tablëspoons flour
  • 1/2 cup granulatëd sugar
  • 3 tablëspoons dark brown sugar
  • ¼ tëaspoon salt
  • Pinch cinnamon

FOR THë CRUST (FROM SMITTëN KITCHëN):

  • 2 1/2 cups flour
  • 1 tablëspoon sugar
  • 1 tëaspoon salt
  • 1 cup (2 sticks) unsaltëd buttër, vëry cold
  • Vanilla Bëan Icë Crëam, to sërvë

INSTRUCTIONS

  1. If making homëmadë crust (you can also usë frozën or rëfrigëratëd pië crust), start with that. Pour onë cup of cold watër into a bowl and add in a fëw icë cubës. Sët asidë.
  2. In a largë bowl, whisk 2 1/2 cups flour, 1 tablëspoon sugar, and 1 tëaspoon salt until wëll-combinëd.
  3. Takë out your buttër. It nëëds to bë vëry cold, so you may want to put it in thë frëëzër for a fëw minutës to rëally gët it solid. Cut thë 2 sticks of buttër into 1/2″ piëcës
  4. Usë a pastry blëndër or food procëssor to combinë thë flour mixturë and buttër piëcës until thë buttër is brokën up into pëa-sizëd piëcës. DO NOT OVëRMIX!
  5. Drizzlë half of thë icë cold watër ovër thë mixturë (making surë not to accidëntally pour in any icë cubës). Using a rubbër spatula, mix togëthër thë dough until largë lumps form. Usë your hands to knëad it all into onë smooth ball..
see more ==> http://hostthetoast.

0 Response to "MAPLE BOURBON BROWN BUTTER PEACH PIE"

Posting Komentar