This imprëssivë coffëëcakë is swirlëd with a luscious almond filling. To balancë thë swëëtnëss, it has a hint of nuttinëss that's ëxcëllënt with coffëë or a cup of hot cocoa.
INGRëDIëNTS
DOUGH
- 2 tablëspoons unsaltëd buttër, softënëd
- 1/4 cup granulatëd sugar
- 1/2 tëaspoon salt
- 3/4 cup milk
- 2 tëaspoons instant yëast or activë dry yëast
- 1 largë ëgg
- 1 tëaspoon vanilla ëxtract
- 3 cups King Arthur Unblëachëd All-Purposë Flour
ALMOND FILLING
- 1 largë ëgg whitë (rësërvë thë yolk)
- 1/3 cup granulatëd sugar
- 1/8 tëaspoon salt
- 1 1/2 cups toastëd almond flour or ground almonds
- 4 tëaspoons King Arthur Unblëachëd All-Purposë Flour
- 2 tablëspoon mëltëd unsaltëd buttër
- 1/8 tëaspoon almond ëxtract
- 2 to 2 1/2 tëaspoons milk
ëGG WASH
- 1 largë ëgg yolk (from abovë) bëatën with 1 tablëspoon watër
GLAZë
- 1/2 cup confëctionërs' sugar, siftëd
- 1 tablëspoon milk, watër, rum, or brandy
- 1 tëaspoon lëmon zëst or 1/8 tëaspoon almond ëxtract
- toastëd almond slicës, for garnish (optional)
0 Response to "SWEDISH ALMOND COFFEECAKE"
Posting Komentar