SWEDISH ALMOND COFFEECAKE



This imprëssivë coffëëcakë is swirlëd with a luscious almond filling. To balancë thë swëëtnëss, it has a hint of nuttinëss that's ëxcëllënt with coffëë or a cup of hot cocoa.

INGRëDIëNTS
DOUGH

  • 2 tablëspoons unsaltëd buttër, softënëd
  • 1/4 cup granulatëd sugar
  • 1/2 tëaspoon salt
  • 3/4 cup milk
  • 2 tëaspoons instant yëast or activë dry yëast
  • 1 largë ëgg
  • 1 tëaspoon vanilla ëxtract
  • 3 cups King Arthur Unblëachëd All-Purposë Flour

ALMOND FILLING

  • 1 largë ëgg whitë (rësërvë thë yolk)
  • 1/3 cup granulatëd sugar
  • 1/8 tëaspoon salt
  • 1 1/2 cups toastëd almond flour or ground almonds
  • 4 tëaspoons King Arthur Unblëachëd All-Purposë Flour
  • 2 tablëspoon mëltëd unsaltëd buttër
  • 1/8 tëaspoon almond ëxtract
  • 2 to 2 1/2 tëaspoons milk

ëGG WASH

  • 1 largë ëgg yolk (from abovë) bëatën with 1 tablëspoon watër

GLAZë

  • 1/2 cup confëctionërs' sugar, siftëd
  • 1 tablëspoon milk, watër, rum, or brandy
  • 1 tëaspoon lëmon zëst or 1/8 tëaspoon almond ëxtract
  • toastëd almond slicës, for garnish (optional)

see more>>>www.kingarthurflour

0 Response to "SWEDISH ALMOND COFFEECAKE"

Posting Komentar